Klank massage

Klank speelt vanaf het begin der tijden een essentiële rol bij het ontvouwen van creatie. Alles wat waarneembaar en onzichtbaar is heeft een eigen energie en heeft zijn eigen originele trilling. In harmonie leven vanuit je essentie zorgt voor een gezond, vreugdevol bestaan.

Met het ontvangen van een klankmassage wordt je gemasseerd met de helende frequentie van therapie klankschalen. Voor deze massage maak ik gebruik van de speciaal ontwikkelde klank therapie schalen van Ing Peter Hes. Wetenschappelijke onderzoeken tonen de helende en positieve effecten op het lichaam aan. De klankschalen worden op je lichaam geplaatst. Het water in ons lichaam trilt direct mee met de frequentie van de klankschalen, waardoor blokkades en disharmonie openbaren. Op natuurlijke wijze kan de disharmonie zacht gemaakt worden en oplossen.
Een klankmassage werkt ontspannend op de geest en spreekt het zelf herstellend vermogen van het lichaam aan. De massage werkt ook na de behandeling door. Het is wenselijk om ruimte  te geven, na de behandeling, aan dit helende proces. Bij stress of lichamelijke ongemakken is deze vorm van massage uiterst geschikt.

42199c_ef761678a12041ceb70fb721b77a7249

Behandeling

Vooraf aan de massage wordt er een korte intake afgenomen, hierin vertel je onder andere jouw (medische) klachten en stel ik je gericht wat vragen m.b.t. je hulpvraag en of klacht.

Na het intake gesprek nodig ik je uit om op de massagetafel te gaan liggen. Het heeft de voorkeur dat je gemakkelijke kleding aan hebt, dit masseert vrijer dan wanneer er strakke kleding de energie stroming in de weg zit.

Meestal begint de klank massage op je rug liggend. Wanneer dit door beperkingen niet mogelijk is zit je op een stoel. Bij een gongbad lig je op je rug van de massagetafel en hebt een deken over je heen. Ook hierbij kun je wanneer je door beperking niet kunt liggen plaatsnemen op een stoel.

De ruimte waar de massage plaatsvind gebeurt in een rustige omgeving waar je je veilig kunt overgeven en ontspannen de klankmassage kunt beleven. Een klankmassage gebeurt in stilte. Dit is om je vooral geestelijk te kunnen ontspannen. Het is een pijnvrije massage, wel kunnen er emoties vrijkomen. Wanneer dit gebeurt begeleid ik je daar waar nodig in woord.

Met volle aandacht en liefde verzorg ik de klankmassage. De klankmassage duurt gemiddeld een uur. Na de behandeling kom je rustig terug in het hier en nu, drinkt een glas water of thee en is er ruimte om hetgeen je ervaren hebt te delen en te bespreken. Zorg dat je na de behandeling ruimte hebt om het te laten integreren.

Voor wie

Een klankschalen massage is pijnloos en werkt diep ontspannend. Hierdoor is het geschikt voor mensen die drukte in hun hoofd of fysieke spanning / ongemakken ervaren. Een Klankschalen massage is zowel voor volwassenen als kinderen. De klankschalen massage is niet geschikt bij zwangerschap in de 1e periode.

Recensies

  • Ik voel dat er veel gebeurd is tijdens de behandeling
  • Het maakt me meer bewust van mijn buik, mijn lichaam, mijn zijn
  • Een bijzondere ervaring. Een massage met veel diepgang. Voelt goed
  • Net of er een last van me afgevallen is
  • Meer ademruimte
  • Emotioneel bevrijdend. Positief. Voor een groot deel van de pijn verlost
  • Na de sessie was ik erg ontspannen. Ik kan nu beter bij mezelf komen
  • Het gebied rondom mijn hart heeft nu meer ruimte
  • Er gebeurt veel positiefs en prettig om te ontvangen