Orgaanmassage

​Een Orgaanmassage of Buikmassage  is een therapeutische massage die ervoor zorgen kan dat jou levenskracht ofwel “chi “ energie weer vrij kan stromen door je lichaam. Het zelf herstellende vermogen van je lichaam wordt geactiveerd tijdens de orgaanmassage. Blokkades en spanningen komen los en kunnen worden afgevoerd.  Een interne orgaan massage balanceert en harmonieert  de liefde voor jezelf en versterkt  zowel je fysieke als je energie lichaam.

meer informatie over orgaan massage 

​Een Orgaanmassage is en massage volledig gericht op het ontspannen van de organen. Bij stress en vermoeidheid, bij klachten aan de nieren, als detox voor lever en gal en darmen is dit een eeuwenoude helingstherapie, overgebracht door de Siberische Sjamaan Ahamkara. Tevens geeft het een enorme boost voor je levenslust.

Organen hebben niet alleen de functie om ons voedsel te verteren, maar ook onze emoties. Wanneer onze emoties niet “verteerd” worden slaan de organen dit op. Waardoor er een heel scala klachten uit voort kan komen. Deze belasting voor de organen is ook zwaar voor het lichaam om het voedsel op te nemen en spijsverteringsproblemen ontstaan. Begrijpelijk en logisch dat er dan een neerwaartse spiraal ontstaat doordat de belasting en ontlasting niet in harmonie is. Vermoeidheid, neerslachtigheid komt hier veelal uit voort.

Behandeling

Vooraf aan de orgaanmassage wordt er een korte intake afgenomen, hierin vertel je onder andere jouw (medische) klachten en stel ik je gericht wat vragen m.b.t. je hulpvraag cq klacht.

Na het intake gesprek nodig ik je uit om op de massagetafel te gaan liggen. Het heeft de voorkeur je bovenkleding uit te doen, dit masseert vrijer dan wanneer er kleding in de weg zit.
Meestal begint de orgaan massage op je rug liggend, behalve bij de rug – orgaan honingmassage.

De ruimte waar de massage plaats vind gebeurt in een rustige omgeving waar je je veilig kunt overgeven en ontspannen de orgaanmassage kunt beleven. Een zachte doek of deken leg ik over je heen om het behaaglijk te hebben. Tijdens de massage wordt je buik ontbloot. Je hele buik wordt gemasseerd en ontdaan van aanwezige blokkades en of toxines. Dit kan wat vervelend aanvoelen het mag echter nooit heel pijn doen. Met volle aandacht en liefde masseer ik jouw interne organen wat een prettige verlichting geeft wanneer blokkades verdwijnen en je vol stroomt met warme levens energie. Door je hele lichaam ervaar je ruimte en ontspanning.

De Orgaan Massage werkt helend en werkt ook zeker preventief voor een optimale gezondheid op  mentaal als fysiek gebied.
De orgaan massage kan ondersteunend en verdiepend werken. Op de behandeling van een Osteopaat is het een mooie aanvulling.

Voor wie

Voor volwassenen, maar zeker ook geschikt voor kinderen

Effectief inzetbaar bij :

 • Niet lekker in vel zitten door bijvoorbeeld :  burn out,  onrustig, vermoeidheid, emotioneel zijn, stress, overgewicht.
 • Chronische vermoeidheid / Fibromyalgie
 • Allergieën
 • Spijsverteringstelsel problemen :Maag, galblaas, lever, alvleesklier, milt, nieren, blaas, darmen.
 • Depressieve klachten
 • Slechte voedingsgewoonten / eetpatroon

Recensies van mijn cliënten over de orgaan-buikmassage :

 • Ik voel dat er veel gebeurd is tijdens de behandeling
 • Het maakt me meer bewust van mijn buik, mijn lichaam, mijn zijn
 • Een bijzondere ervaring. Een massage met veel diepgang. Voelt goed
 • Net of er een last van me afgevallen is
 • Meer ademruimte
 • Emotioneel bevrijdend. Positief. Voor een groot deel van de pijn verlost
 • Na de sessie was ik erg ontspannen. Ik kan nu beter bij mezelf komen
 • Het gebied rondom mijn hart heeft nu meer ruimte
 • Er gebeurt veel positiefs en prettig om te ontvangen

Onderhoud door orgaanmassage en een optimaal gezond lichaam

Behoefte:

Wanneer je  Orgaan massage(s) of buikmassage(s) ondergaan hebt kun je ook de behoefte voelen / hebben om zelf onderhoudend bezig te zijn. In beweging te komen en zorg dragen voor je zelf  heeft enorme waarde voor je lichaam en geest.

Aanreiking

Wat ik je dan kan aanbevelen en aanreiken is om bij de workshops of events
Natuurmeditatie en Klankbeleving 
aan te sluiten. In deze workshops en evenementen is er volledige aandacht voor de interne organen en levensenergie en ervaar je dat het onderhouden van je lichaam een plezierige ontspannende bezigheid is. Iedereen heeft net als een auto of EHBO een onderhoudsprogramma nodig om optimaal van het leven te genieten!